Indholdsfortegnelse

Hvad er et favicon og hvordan får jeg et?

18. august 2021
Et favicon er en essentiel del af hjemmeside. Efter du har læst denne guide vil du vide hvad et favicon er og hvordan du får et på din WordPress side.

Hvad er et favicon?

Et favicon er det lille ikon som internetbrowseren bruger i adressebaren for din hjemmeside. I de fleste internetbrowsere bliver den også vist i browserhistorikken og i bogmærker. Et favicon er også kendt som et genvejsikon, hjemmeside ikon eller bogmærke ikon.

Favicons hjælper brugeren til at genkende hvilke side de er på, og ikonet skal helst være en kvadratisk version af et logo.

Favicons har en subtil, hvis lille, rolle i opbygningen af branding af en hjemmeside. Når en bruger lægger mærke til et favicon, kan det ofte være en god indikation på, at de er kommet til det rigtige sted, der fungerer som visuel repræsentation af en hjemmeside, ikke kun i browserens adresselinje, men også når det gennemsøger bogmærker. Det er ingen hemmelighed, at vores øjne henvender sig til billeder før tekst og ikke kun på internettet, men også iPhones og iPads.

Her ses den lille version af Googles logo, som forestiller et G.
Her bliver en lille version af Googles logo brugt som deres favicon på google.com

Hvordan får jeg et favicon?

For at få et favicon på din hjemmeside skal du bruge et version af dit logo eller et valgfrit ikon som opfylder følgende krav:

  • Dit favicon skal helst være i et billedformat såsom PNG, JPEG eller ICO. (PDF filer vil ikke virke)
  • Dit favicon skal helst være kvadratisk
  • Den optimale billedstørrelse for dit favicon vil være en højde og bredde på 512 pixels (512 x 512 px)

Tilføjelsen af et favicon til en hjemmeside variere lidt efter hvilket system hjemmesiden kører på. I denne guide vil vi vise hvordan du kan gøre det på en WordPress side og på en standard HTML hjemmeside.

Tilføj et favicon med WordPress

WordPress har et indbygget funktion til at tilføje et favicon uden at konvertere billedet til en ICO fil.

1. Login på dit admin panel i wordpress

Dette finder du oftes ved at gå ind på dinhjemmeside.dk/wp-admin og indtaster din loginoplysningerne til din administrator bruger.

2. Find “Tilpas” side

I venstre side af dit kontrolpanel ligger der en navigationsmenu. Find i denne menu “Udseende” og derefter “Tilpas”

3. Vælg “Webstedidentitet”

4. Rul ned til bunden af menuen og tryk på “Vælg ikon for webstedet”

5. Følg instruktionerne på siden

Dette vil åbne en pop-up hvor du kan uploade eller vælge et billede som du vil bruge som favicon. Efter dette vil du se en forhåndsvisning af hvordan det vil se ud med dit nye favicon.

6. Tryk på udgiv når du er færdig

For at dine ændringer bliver gemt skal du trykke på “Udgiv” som ligger i toppen af menuen. Efter dette er gjort har du nu fået ændret din hjemmesides favicon til det nye billede.

Vil du have mere kontrol over dit favicon?

I nogle tilfælde er det en god idé at have forskellige favicons alt efter hvilken enhed brugeren er på. Dette kan f.eks. være at have et mindre favicon på mobile enheder.

Med følgende plugins kan man udvide funktionaliteten af favicons på WordPress:

Få besked om nye guides!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få besked om nye guides der kan forbedre dine projekter!